Πώς να φας τη λιχουδιά που θες χωρίς ενοχές!


Πώς να φας τη λιχουδιά που θες χωρίς ενοχές!

Παρόλο που υπάρχουν προπονητές και διατροφολόγοι που πιστεύουν πολύ στη “μέρα ατασθαλίας” μία φορά την εβδομάδα, μία μέρα κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείς να φας ότι τραβάει η όρεξή σου μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα υπερφαγείας σε μερικούς ανθρώπους. 

Αν αποφεύγεις αυτή τη μέρα για αυτόν τον λόγο υπάρχουν άλλες στρατηγικές που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις τα αγαπημένα σου “αμαρτωλά” φαγητά χωρίς ενοχές. Διάβασε το tip του trainer των διασήμων, Joel Harper. 

Ο συγκεκριμένος trainer δεν πιστεύει πως πρέπει να αφήνεις στην άκρη μία τέτοια μέρα που θα μπορείς να φας όλα όσα στερείσαι τις υπόλοιπες μέρες. “Δεν πιστεύω στις “μέρες ατασθαλίας”. Νομίζω πως πρόκειται για μία αρνητική έκφραση η οποία οδηγεί σε χάσιμο ενέργειας και δημιουργεί ενοχές και μίσος προς τον εαυτό μας. Πιστεύω στο να απολαμβάνουμε τη ζωή και πως το φαγητό πρέπει κι αυτό να είναι μία απόλαυση”, είπε ο Joel ο οποίος προτείνει μία διαφορετική προσέγγιση του ζητήματος. 

Δες πόσες περίπου θερμίδες έχει αυτό που θέλεις να φας και δες τι είδους και πόση ώρα γυμναστικής μπορείς να κάνεις για να το κάψεις. Έπειτα φάε τη λιχουδιά σου αν πιστεύεις πως αξίζει τον κόπο. “Αν το θέλω θα το φάω ή θα το πιω. Αλλά αν το κάνω τελικά αυτό θα έχει ένα κόστος. Την επόμενη μέρα κάνω περισσότερη γυμναστική για να το κάψω. Όταν εμφανιστεί ξανά μπροστά μου θα θυμηθώ την παραπάνω γυμναστική που έκανα και θα δω αν αξίζει να το ξαναφάω ή όχι”.

Πηγή

Πώς να φας τη λιχουδιά που θες χωρίς ενοχές!
User Rating: 5 (1 votes)