Mπρούσκετες και ντιπ με ρικότα


Mπρούσκετες και ντιπ με ρικότα
Αυτό το παραδεισένιο σνακ έρχεται απο την Ιταλία και αποτελεί μια  ενναλακτική στον πατροπαράδοτο Ντάκο. Απολαύστε το με ένα κόκκινο καλό κρασί.

Συστατικά
Για το ντιπ

2 x 250g τυρί ρικότα
200g τυρί κρέμα
Ένα μικρό ματσάκι μέντα, κομμένο (κρατήστε μερικά φύλλα ατόφια για γαρνίρισμα)
Ένα μικρό ματσάκι σχοινοπράσσο, ψιλοκομμένο
450g μικρά ντοματάκια
1 κουτ.σούπας λευκό ξύδι
1 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
1  κουτ.σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγο ακόμα για περίχυση.

Για την μπρούσκετα

1 μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου

Προετοιμασία

Σε ένα μεγάλο μπώλ αναμείξτε τη ρικότα, το τυρί κρέμα, τη μέντα,το σχοινοπράσσο και λίγο αλάτι. Οταν ομογενοποιήθεί τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο πιάτο ή ρηχό μπωλ ενώ κάντε λίγο βαθύτερο χώρο κεντρικά στο μείγμα για να βάλετε τα ντοματάκια.Βάλτε το στο ψυγείο για 30′ λεπτά.

Σε ένα διαφορετικό μπωλ, πολτοποιήστε τα τοματάκια με τα χέρια σας σε ζουμερά κομματάκια.Σούρώστε το χυμό και κρατήστε τον για μια διαφορετική συνταγή αν θέλετε.Προσθέστε το ξύδι,τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι.Αναμείξτε τα και βάλτε τα στην άκρη.

Ζεστάνετε ενα τηγάνι μέχρι να κάψει. Μέ ένα πινέλο περάστε τις φέτες ψωμί με ελαιόλαδο και τρίψτε πάνω τους τις σκέλίδες σκόρδου αφού πριν τις έχετε συμπιέσει με το χέρι σας ή με το μαχαίρι μεχρι να ανοίξουν. Φρυγανίστε στο τηγάνι τις φέτες ψωμί για 1–2 λεπτά την κάθε πλευρά.

Ρίξτε τις λιωμένες ντομάτες στο μείγμα με τη ρικότα. Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρετε μέ μέντα. Σέρβιρετε στο κέντρο του τραπεζιού μαζί με τις φρυγανισμένες μπρουσκέτες για ντιπ.

Mπρούσκετες και ντιπ με ρικότα
User Rating: 0 (0 votes)