Κοτόπουλο BBQ με ροδάκινο και φέτα


Κοτόπουλο BBQ με ροδάκινο και φέτα

Αυτή η τραγανιστή λιχουδιά σίγουρα θα βρεί της θέσης της ανάμεσα στις υπόλοιπες συνταγές για το καλοκαίρι.Με ώριμα ζουμερά ροδάκινα, είναι η τέλεια ισσοροπία μεταξύ αλμυρου και γλυκού είναι το τέλειο συνοδευτικό πιάτο για ότι και αν φτιάξετε αυτό το καλοκαίρι. Ο ουρανίσκος σας δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος μετά απο αυτό!

Υλικά

  • 5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο ,χωριστά2 κουτ. της σούπας ξύδι Sherry.
  • 1/2  κουτ. της σούπας μαύρο τριμμένο πιπέρι ,χωριστά.
  • 3/8  κουτ. της σούπας χοντρό αλάτι.
  • 1 1/2 κούπα κομμένα ροδάκινα – περίπου 2 μέτρια.
  • 1 πακέτο ζυμαρικών απο μπρόκολο.
  • 3 στήθη κοτόπουλο κομμένα σταυρωτά σε λωρίδες.
  • 1/4 κούπα σώς BBQ.
  • 1  κουτ. της σούπας κομμένο χλωρό κρεμμυδάκι (σχοινοπράσσο).
  • 1/4 κούπα τριμμένη φέτα .
  • 2 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες.

Εκτέλεση

 

  • Συνδίασε τις 4  κουτ. της σούπας ελαιόλαδο ,ξύδι,1/4  κουτ. της σούπας πιπέρι, αλάτι σε ένα μεγάλο μπώλ και ανακατέψτε.Περιχύστε τα ροδάκινα και τα ζυμαρικά με το μείγμα και ανακατέψτε ώστε οι νόστιμοι χυμοί να καλύψουν τα ζυμαρικά..
  • Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το υπόλειπο 1/4  κουτ. της σούπας πιπέρι και  το 1/8  κουτ. της σούπας αλάτι. Ζεστάνετε το 1  κουτ. της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι, αφηστε το να πάρει 6 λεπτά και απο τις δυο πλευρές μέχρι να γίνει.Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπώλ και ανακατέψτε το με τη σως BBQ.
  • Χωρίστε τα ζυμαρικά σε 4 πιάτα και βάλτε πάνω τις λωρίδες κοτόπουλου. Γαρνίρετε με το κρεμμυδάκι,τη φέτα και το μπέικον.
Κοτόπουλο BBQ με ροδάκινο και φέτα
User Rating: 0 (0 votes)