Έξι εργαλεία που χρειάζεσαι στην κουζίνα σου για να χάσεις βάρος


Έξι εργαλεία που χρειάζεσαι στην κουζίνα σου για να χάσεις βάρος

Όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, δεν παίζει ρόλο μόνο η σωστή διατροφή, αλλά και τι εργαλεία χρησιμοποιείς στην κουζίνα σου. Από τις μεζούρες μέχρι τα μικρότερα πιάτα σερβιρίσματος, υπάρχουν μερικά χρήσιμα εργαλεία που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σου. Μάθε, λοιπόν, τι χρειάζεσαι.

Κουτάλια – μεζούρες

Μπορεί να μην τα χρησιμοποιείς καθημερινά, αλλά εξακολουθούν να είναι απίστευτα χρήσιμα. Για παράδειγμα, είναι εξαιρετικά βοηθητικά όταν θέλεις να μετρήσεις το λάδι για το dressing της σαλάτας ή το βούτυρο για το φαγητό. Καθιέρωσε αυτή τη συνήθεια και θα γλιτώσεις από πολλές επιπλέον θερμίδες.

Φλιτζάνια – μεζούρες

Θα γίνουν ο καλύτερος σου φίλος, αφού μπορείς να τα χρησιμοποιείς καθημερινά. Πολλοί άνθρωποι υπερεκτιμούν το πόσο είναι πραγματικά μία μερίδα και καταλήγουν να τρώνε για δύο. Τα φλιτζάνια – μεζούρες θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις επίγνωση του πόσο τρως και θα σε διευκολύνουν από άποψη χρόνου. Ξεκίνα μετρώντας τη μερίδα δημητριακών που πρέπει να τρως το πρωί.

Θήκες για μάφιν

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου. Μπορείς να φτιάξεις λιχουδιές σε μικρότερο μέγεθος και να γνωρίζεις πόσο νπραγματικά τρως. Δεν είναι το ίδιο αν φας ένα μικρό μάφιν με το να κόψεις ένα κομμάτι κέικ “με το μάτι’.

Μικρά πιάτα

Είναι δύσκολο να αποφύγεις την “υπερφαγία” όταν χρησιμοποιείς μεγάλα πιάτα σερβιρίσματος. Τα μικρά πιάτα είναι απαραίτητα αφού σε καθοδηγούν να σερβίρεις μικρότερες ποσότητες, άρα να φας λιγότερο.

Αλουμινόχαρτο

Ίσως παραξενευτείς που το βλέπεις στη λίστα, αλλά η αλήθεια είναι ότι το αλουμινόχαρτο θα σε βοηθήσει να τρως περισσότερα ψητά και λιγότερο λιπαρά φαγητά. Επίσης, μπορείς να ψήσεις πιο εύκολα μονές μερίδες κρέατος ή ψαριού, χωρίς να χρειαστεί να γεμίσεις ένα ταψί. Τέλος, το αλουμινόχαρτο διατηρεί την υγρασία του φαγητού, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται υπερβολική ποσότητα λιπαρής ουσίας.

Ζυγαριά

Είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία για την κουζίνα σου. Όταν ζυγίζεις το καθετί ξέρεις ακριβώς πόσες θερμίδες καταναλώνεις – ιδιαίτερα σημαντικό όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος.

Πηγή

Έξι εργαλεία που χρειάζεσαι στην κουζίνα σου για να χάσεις βάρος
User Rating: 0 (0 votes)