5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα εγκαύματα από τον ήλιο


5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα εγκαύματα από τον ήλιο

Ήλιος, καύσωνας, ζέστη και εσύ μόλις απόλαυσες ένα δροσιστικό μπανάκι στην θάλασσα, αλλά ξεχάστηκες λίγο παραπάνω και είτε δεν ανανέωσες το αντιηλιακό σου, είτε δεν το χρησιμοποίησες καθόλου! Οι καυτές ακτίνες του ηλίου όμως έκαναν τη… δουλειά τους και τα βλαβερά εγκαύματα, το κοκκίνισμα, ο πόνος και το τσούξιμο, ήρθαν για να σε ταλαιπωρήσουν.

Διάβασε 5 τρόπους για να αντιμετωπίσεις τα εγκαύματα από τον ήλιο και να ανακουφιστείς άμεσα:

Εφάρμοσε καταπραϋντικές κρέμες. Ειδικά εκείνες που περιέχουν aloe vera θα απορροφήσουν την θερμότητα και θα σε κάνουν αμέσως να νιώσεις καλύτερα.

Κάντε συχνά ντους. Το νερό να είναι κρύο έως εκεί που το αντέχεις και σε ανακουφίζει, ενώ στη συνέχεια σκούπισε ταμποναριστά.

Πράσινο Τσάι. Περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες είναι αντιφλεγμονώδεις και δρουν καταπραϋντικά στα εγκαύματα. Πρώτα, βράσε το πράσινο τσάι και στη συνέχεια άφησε το στο ψυγείο να κρυώσει. Στη συνέχεια βούτηξε μια γάζα και ακούμπησε τη στο έγκαυμα.

Κομπρέσες. Τοποθέτησε κρύες κομπρέσες πάνω στα σημεία του εγκαύματος και ανανέωσε τες συχνά. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσεις και κομπρέσες με αποβουτυρωμένο γάλα, του οποίου το λακτικό οξύ που περιέχει έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πατάτα. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα έχει την ιδιότητα να απορροφά το κάψιμο πολύ γρήγορα. Βάλε ορισμένες πατάτες στο ψυγείο και αφού κρυώσουν κόψε τες σε λεπτές φέτες και τοποθέτησε τες στο έγκαυμα.

 

Πηγή:joytv.gr

5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα εγκαύματα από τον ήλιο
User Rating: 0 (0 votes)