10 συμβουλές για υπέροχα μαλλιά το Καλοκαίρι


10 συμβουλές για υπέροχα μαλλιά το Καλοκαίρι
Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή για βρίσκεστε στον ήλιο. Φυσικά αυτό σημαίνει οτι τα μαλλιά σας χρειάζονται έξτρα φροντίδα και προστασία. Ακολουθούν 15 χρήσιμες συμβουλές ώστε να λάμπετε όλο το καλοκαίρι.
  1. Είναι βασικό να καλύπτετε τα μαλλιά σας με ένα καπέλο ή μαντήλι. Πέρα από το ότι προστατεύονται απο την υπεριώδης ακτινοβολία, συγκρατούν την υγρασία άρα κρατούν τα μαλλιά σας ενυδατωμένη.
  2. Παρόλο που είναι δελεαστικό να τα δέσετε, είναι πολύ σημαντικό να αφήνετε τα μαλλιά σας λυτά. Έτσι κυκλοφορεί ο αέρας ανάμεσα τους και δεν συσσωρεύεται ιδρώτας.
  3. Αποφύγετε το συχνό λούσιμο με σαμπουάν αυτή τη περιόδο. Στερεί απο τα μαλλιά σας τα φυσικά έλαια που τα προστατεύουν και τα ενυδατώνουν. Προτιμήστε σαμπουάν με υψήλό δείκτη προστασίας ηλιακής ακτινοβολίας.
  4. Μήν χρησιμοποιείτε πιστολάκι εκτός και αν θέλετε να φριζάρουν.
  5. Ανακατέψτε λάδι αβοκάντο, χυμό απο αλόη και νερό και βάλτε το μείγμα σε ψεκαστήρα. Χρησιμοποιήστε το όποτε νιώθετε τα μαλλιά σας ξηρά.
  6. Μην ξεχνάτε το κοντίσιονερ. Μια φορά τη εβδομάδα βοηθάει τα μαλλιά σας να μήν φριζάρουν από την υγρασία.
  7. Όταν χρησιμοποιείτε αντηλιακό απλά στο τέλος περάστε με ότι έμεινε στο χέρι σας τα μαλλιά σας, για λίγη έξτρα προστασία κατά την ηλιοθεραπεία σας.
  8. Η μάσκα με ζεστό λάδι το καλοκαίρι είναι must. Με το που λουστείτε με σαμπουάν ζεστάνετε λάδι (καρύδας, αμυγδάλου ή ελαιόλαδο ) και εφαρμόστε το από τις άκρες στη ρίζα.
  9. Μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε μια αραιή χτένα. Έτσι δεν θα είναι επίπονο όταν τα ξεμπερδεύετε.
  10. Βρέξτε τα μαλλιά σας πρίν μπείτε σε πισίνα, με αυτόν το τρόπο τα μαλλιά σας απορροφούν λιγότερο χλώριο.
10 συμβουλές για υπέροχα μαλλιά το Καλοκαίρι
User Rating: 0 (0 votes)