Φτιάξτε το δικό σας φυσικό ρουζ


Φτιάξτε το δικό σας φυσικό ρουζ

Πολλές φορές τα προϊόντα μακιγιάζ είναι αρκετά ακριβά και ίσως περιέχουν χημικά συστατικά. Φτιάξτε λοιπόν το δικό σας αγνό, φυσικό ρουζ στην απόχρωση που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας υλικά από τη Μητέρα Φύση.

  • Θα χρειαστείτε:

– 1/4 του φλιτζανιού σκόνη αραρούτι ή καλαμποκάλευρο
– 1–3 κουταλιές της σούπας σκόνη ιβίσκου (Θα την βρείτε σε καταστήματα με φυτικά καλλυντικά προϊόντα)
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα (προαιρετικά)

  • Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε ως βάση τη σκόνη από αραρούτι και στη συνέχεια προσθέστε σιγά σιγά τη σκόνη ιβίσκου μέχρι να πάρετε την επιθυμητή απόχρωση. Τέλος, αν θέλετε να δώσετε λίγο βάθος και γυαλάδα στο ρουζ σας προσθέστε την κανέλα. Ανακατέψτε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και το ρουζ σας είναι έτοιμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σκόνη ιβίσκου δίνει μια ωραία απαλή ροζ λάμψη, αλλά για κάποιες γυναίκες ίσως παραείναι αχνή η απόχρωση, οπότε μπορείτε να προτιμήσετε σκόνη ρίζας Alkanet που αποδίδει ένα πιο πλούσιο και κόκκινο χρώμα. Ότι κι αν προτιμήσετε, αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να προσθέσετε το χρώμα σταδιακά. Αν το αποτέλεσμα παραείναι έντονο, προσθέστε ξανά λίγο αραρούτι.

  • Δείτε μια ακόμη συνταγή: «Φτιάξτε μόνες σας υπέροχο φυσικό ρουζ»

Δεν χρειάζεται να προσθέτετε στα έξοδα σας και τα ρουζ διάσημων εταιρειών καλλυντικών, όταν η Μητέρα Φύση μας έχει δώσει όλα τα φυσικά συστατικά τόσο απλόχερα. Το μόνο που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε ένα υπέροχο φυσικό ρουζ, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά του εμπορίου, αλλά αντιθέτως δεν περιέχει καθόλου χημικά συστατικά και είναι άκρως υγιεινό, είναι τα παντζάρια.

Ναι καλά διαβάσατε, τα παντζάρια που «φημίζονται» για το χρώμα που αφήνουν στα χέρια σας όταν τα καθαρίζετε, αλλά και στα σκεύη που τα σερβίρετε ή τα αποθηκεύετε.

Αν λοιπόν δεν είστε αλλεργική στο παντζάρι, αυτό το φυσικό ρουζ μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή λύση.

Η διαδικασία παρασκευής του είναι πολύ απλή. Πάρτε τα παντζάρια σας και κόψτε τα σε πολύ πολύ λεπτές φέτες, σαν τσιπς. Απλώστε τα σε μια επίπεδη επιφάνεια και αφήστε τα να ξεραθούν πλήρως. Όταν έχουν αποξηρανθεί, βάλτε τα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν την μορφή σκόνης. Το ρουζ σας είναι έτοιμο, έτσι απλά! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το αποθηκεύσετε σε ένα βαζάκι.

Υπέροχο φυσικό ρουζ (2)

Υπέροχο φυσικό ρουζ (3)

Πηγή:beautetinkyriaki.gr
Φτιάξτε το δικό σας φυσικό ρουζ
User Rating: 0 (0 votes)