Την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης


Την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης

Παρατυπίες στη διαχείριση κονδυλίων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), που σύμφωνα με τις πρώτες τα 3,5 εκατ. ευρώ, εντόπισε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.

Όπως υποστηρίζει η κ. Μακρή τα ποσά αυτά είχαν δοθεί στον ΟΚΑΝΑ προκειμένου να διατεθούν στα κέντρα πρόληψης του Οργανισμού, ωστόσο χρησιμοποιήθηκαν ως «εσωτερικά δάνεια».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένης Μαλλιώρη, ενώ σήμερα αναμένεται να κατατεθούν στη Δικαιοσύνη τα έγγραφα για την οικονομική διαχείριση  του Οργανισμού και να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η παραίτηση ζητήθηκε εξαιτίας της κακής σχέσης της κ. Μαλλιώρη με την υφ. Υγείας, Ζέτα Μακρή.

Η κ. Μακρή μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις από τον οργανισμό εκφράζοντας την ελπίδα της να δοθούν «έστω και τώρα οι εξηγήσεις στον αρμόδιο Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, σε δηλώσεις στα «Νέα» προέβη σε καταγγελία ότι η υφυπουργός Υγείας τής έδωσε εγγράφως εντολή για απευθείας ανάθεση φαρμακευτικού προϊόντος. «Από τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα, και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008 μονοπωλιακά. Ο υπουργός (σ.σ Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης) μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό», υποστηρίζει η κ. Μαλλιώρη.

«Από τότε που ανέλαβα, τον Μάρτιο του 2010, είναι όλα δημόσια, όλα αναρτώνται δηλαδή στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΝΑ. Και τα κέντρα πρόληψης απέκτησαν δικό τους κωδικό χρηματοδότησης, αποτέλεσμα επίμονων αιτημάτων μου στην κυρία Γεννηματά, που ήταν τότε στο υπουργείο», πρόσθεσε στις δηλώσεις της η κ. Μένη Μαλλιώρη.

Για την υπόθεση, τόσο η υφυπουργός Ζέτα Μακρή, όσο και η Μένη Μαλλιώρη θα παραχωρήσουν εντός της ημέρας συνεντεύξεις Τύπου.

Την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης
User Rating: 0 (0 votes)