Σούπα με φινόκιο και τσιπς από γογγύλι ή πατάτα


Σούπα με φινόκιο και τσιπς από γογγύλι ή πατάτα

Για 4 άτομα
• 900 γρ. φινόκιο σε μεγάλα κομμάτια
• 5 κουτ. σούπας βούτυρο
• 60 ml ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 200 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
• 1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
• αλάτι, πιπέρι

Για τα τσιπς
• 1 γογύλλι ξεφλουδισμένο ή μια μεγάλη πατάτα ξεφλουδισμένη
• 8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
• 5 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Για τα τσιπς. στρώνουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί. Με τη βοήθεια του εργαλείου για το ξεφλούδισμα κόβουμε το γογγύλι ή την πατάτα σε λεπτές κορδέλες. Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, βουτάμε μέσα τις κορδέλες, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τις κορδέλες στο ταψί. Ψήνουμε για 10 λεπτά, ανακατεύουμε και ψήνουμε 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να γίνουν τραγανές.

Ετοιμάζουμε τη σούπα μαλακώνοντας σε μεγάλη κατσαρόλα το φινόκιο και το κρεμμύδι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Ξαφρίζουμε συχνά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 20 περίπου λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να κρυώσει κάπως, περνάμε από το μπλέντερ και μοιράζουμε σε μπολ. Συνοδεύουμε με τα τσιπς.

 

Πηγή: marieclaire.gr

Σούπα με φινόκιο και τσιπς από γογγύλι ή πατάτα
User Rating: 0 (0 votes)