Ρολό σπανάκι με σολομό


Ρολό σπανάκι με σολομό

Εκτέλεση

Αρχικά σε μία κατσαρόλα ζεματίζουμε για 2 λεπτά το σπανάκι με το βασιλικό. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις η κρυώσουν, τα σουρώνουμε πολύ καλά και τα πιέζουμε ώστε να φύγουν όλα τα νερά.

Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα το σπανάκι, το βασιλικό, τους κρόκους των αυγών, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών ώσπου να αφρατέψουν. Εκεί προσθέτουμε σιγά σιγά τον πουρέ και ανακατεύουμε απαλά.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί, και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Το ψήνουμε για 10′ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.

Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, τον άνηθο, την κάπαρη και το πιπέρι. Αλείφουμε με αυτό τη ζύμη μας, απλώνουμε από πάνω το σολομό και το τυλίγουμε ρε ρολό μέσα σε αντικολλητικό χαρτί.

Το αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε!

Συνταγή και φωτογραφία: Νικόλαος Πυλαρινός

Πηγή:mamapeinao.gr

Ρολό σπανάκι με σολομό
User Rating: 0 (0 votes)