Πόλεμος για τα ξεχασμένα «ψιλά» των αεροδρομίων


Πόλεμος για τα ξεχασμένα «ψιλά» των αεροδρομίων

Οι υπεύθυνοι ασφάλειας των αεροδρομίων στις ΗΠΑ μαζεύουν τα χρήματα που οι βιαστικοί επιβάτες εγκαταλείπουν στο security checkpoints, και τα βρίσκουν περίπου $500.000 – μάλιστα το ποσό αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο.

Μέχρι πρόσφατα τα χρήματα αυτά αποδίδονταν στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) και εκείνη τα αντιμετώπιζε ως έσοδά της. Όχι για πολύ ακόμα.

Πριν από λίγες μέρες η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε νόμο -με το όνομα TSA Loose Change Act- ο οποίος προβλέπει πως όλα αυτά τα χρήματα θα αποδίδονται στο εξής σε οργανώσεις και υπηρεσίες υποστήριξης στρατιωτικών και βετεράνων με τη μορφή υποδομών στα αεροδρόμια για την ξεκούραση εκείνων και των οικογενειών τους.

Φυσικά, η TSA ήθελε, σύμφωνα με το fortunegreece, να κρατήσει για λογαριασμό της. Αρκετοί άλλοι πίεσαν προς την κατεύθυνση να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών για όλους τους επιβάτες, αλλά αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω αφού «αντίπαλος» ήταν οι βετεράνοι πολεμιστές.

Πιο «γαλαντόμοι» επιβάτες ήταν εκείνοι που πέρασαν από το Μαϊάμι, άφησαν πίσω τους σχεδόν $40.000, ενώ σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο το ποσό ήταν από περίπου $21.000.

Πηγή: iefimerida.gr 

Πόλεμος για τα ξεχασμένα «ψιλά» των αεροδρομίων
User Rating: 0 (0 votes)