ο Χείρωνας και η βίαιη συμπεριφορά! Του δρ Χρήστου Παϊζη


ο Χείρωνας και η βίαιη συμπεριφορά! Του δρ Χρήστου Παϊζη

Πλανήτης Χείρωνας, η βίαιη συμπεριφορά αλλά και η σεξουαλικότητα

Ο πλανήτης Χείρωνας από πολλούς αστρολόγους χρησιμοποιείται ισότιμα με τους άλλους 8 πλανήτες και τα δύο φώτα( Ήλιο και Σελήνη).

Όπως αναφέρουν πολλοί  αστρολόγοι -μελετητές  του Χείρωνα, αυτός «είναι παρών»  πάντα σε γεγονότα βίας, όπως τροχαία, ασθένειες, εγχειρήσεις, θάνατο, γέννα, εγκυμοσύνη ( κυρίως δύσκολη), έτσι ώστε οι «σκληρές  ποιότητες» του Χείρωνα να συνδέονται με ποιότητες φύσης Άρη, Πλούτωνα και Ουρανού.

Ας το δούμε, λοιπόν, λίγο πιο διεξοδικά το θέμα της «βίας»  αυτού του πλανητοειδούς, του Χείρωνα.

Μην ξεχνάμε πως ο Κένταυρος Χείρωνας  είναι μισός ζώο – μισός άνθρωπος και μυθολογικά συνδεόταν με τη διδασκαλία χρήσης όπλων. Μην ξεχνάμε επίσης πως το  «σκοτάδι» -πλουτώνια αρχή- είναι μέσα στη φύση του Χείρωνα, αφού η σπηλιά του -απόκοσμη τελείως- ήταν η είσοδος στον Κάτω Κόσμο. Τέλος, στη σπηλιά του, που ήταν κοντά στην κοιλάδα του Πελιθρόνιου, όπως είχαμε γράψει, υπήρχαν πολλά φίδια -άλλο πλουτώνιο στοιχείο- αλλά και το φυτό «κενταύρειο», που θεράπευε από το δάγκωμά τους. Τόσο πολύ έντονο ήταν το «οφιούχο» στοιχείο στη σπηλιά του Χείρωνα ώστε ο Ασκληπιός, μαθητής της Χείρωνα, θητεύοντας εκεί, εξοικειώθηκε μ’ αυτά και με τις θανατηφόρες αλλά και θεραπευτικές τους δυνάμεις. Σκοτάδι, σπηλιά, φίδια, Άδης, θεραπεία – αναγέννηση, μυστήριο, όλα αυτά δεν είναι μήπως στοιχεία της πλουτώνιας μυθολογίας;

Αρειανό και πλουτώνιο μαζί στοιχείο είναι η διδασκαλία της χρήσης όπλων (Άρης – Πλούτωνας κατεξοχήν  συνδέονται μ’ αυτό) και, βέβαια, αρειανό  στοιχείο είναι και η ιππασία. Τέλος, η όλη ιδιόμορφη παρουσία του Χείρωνα θυμίζει εν πολλοίς τον άλλο «εκκεντρικό» πλανήτη, τον Ουρανό.

Γι’ αυτό και ένα άτομο με έντονο Χείρωνα στο ωροσκόπιό του είναι  πιθανότατο πως θα εμπλακεί με τη βία, είτε ως θύτης είτε ως θύμα ή και τα δύο (γιατί, μην ξεχνάμε, η βία «δεν είναι μονόδρομος», για να θυμηθούμε ένα παλιό πολιτικό σύνθημα).

Πότε όμως μπορεί να θεωρηθεί ένα άτομο που έχει έντονο Χείρωνα στο ωροσκόπιό του ότι είναι «χειρώνιο»

Στοιχεία «χειρώνιου» ατόμου

α. Ο Χείρωνας σε γωνιακό οίκο (1ο – 7ο, 4ο – 10ο), με προτίμηση στον άξονα 1ου – 7ου οίκου.
β. Ο Χείρωνας σε όψη «σκληρή» (σύνοδος, αντίθεση, τετράγωνο και παραγωγή τους) με πολλούς πλανήτες στο ωροσκόπιο, κυρίως με Ουρανό, Άρη, Πλούτωνα (με τους οποίους, όπως είπαμε, έχει κοινά στοιχεία) και με τον Ερμή (μια και κυβερνούν το ίδιο ζώδιο, την Παρθένο).
γ. Πλανήτες ή σημεία στην 23°-24° του Τοξότη, που θεωρείται πως είναι η απόλυτη έξαρση του Χείρωνα, η «πύλη του Χείρωνα» κατά τον Carelli, το μεγάλο ιταλό αστρολόγο· ακόμα αν εκεί υπήρχαν πολλά μεσοδιαστήματα, είναι «χειρώνια» ένδειξη.
δ. Ο Χείρωνας στη θέση του (Παρθένος) ή στην έξαρσή του (Τοξότης).
ε. Ο Χείρωνας σε εμπλοκή με πολλά μεσοδιαστήματα, ώστε να σχηματιστεί αυτό που κάποιοι γερμανοί αστρολόγοι – κοσμοβιολόγοι ονομάζουν «θέση τριφύλλι», π.χ. ο Χείρωνας να είναι στη 10° του Υδροχόου και στο σημείο αυτό το άτομο να έχει τρία (τουλάχιστον) μεσοδιαστήματα.

Όσο περισσότερα στοιχεία από τα παραπάνω έχει ένα άτομο στο ωροσκόπιό του τόσο πιο «χειρώνιο» είναι και, βέβαια, οι διελεύσεις του Χείρωνα από το ωροσκόπιό του παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του!

Ωστόσο, ο Χείρωνας συνδέεται, με τη σεξουαλικότητα· ας το δούμε λίγο:

Χείρωνας & σεξουαλικότητα

Στην κλασική αστρολογία η σεξουαλικότητα συνδέεται με τον πλανήτη Άρη και τον Πλούτωνα, με τους οποίους, όπως είπαμε, ο Χείρωνας έχει μια ιδιαίτερα καλή σχέση, θα λέγαμε κάποια «γειτνίαση». Αφού, λοιπόν, παίρνει πολλές από τις ποιότητές τους, φυσικό είναι να πάρει και κάποιες ποιότητές τους που συνδέονται με τη  σεξουαλικότητα.

Αντιφάσεις

Ο Karl Keveny στο βιβλίο του γα τον Ασκληπιό με τον τίτλο «Ο Θεϊκός Γιατρός» Ζυρίχη 1948, γράφει: «Ο Χείρωνας είναι η πιο αντιφατική δημιουργία της ελληνικής μυθολογίας […], ενώνει το ζωώδες με το απολλώνιο [ . ] παρά το αλογίσιο σώμα του, το χαρακτηριστικό γνώρισμα της γονιμοποιού και καταστροφικής φύσης, που είναι το χαρακτηριστικό  των Κενταύρων». Πράγματι, ο  Χείρωνας είναι αντιφατικός  (θεραπευτής) αλλά συνδέεται και  με εμπόριο όπλων, θεραπεύει από το δηλητήριο, συνδέεται και με τραύμα και θεραπεία κ.ά., συνδέεται με τη γονιμότητα αλλά μπορεί να συνδεθεί και με την καταστροφή.

Άλλωστε, μην το ξεχνάμε, η «μυθολογία» του Χείρωνα είναι  φορτισμένη σε σεξουαλικά – φαλλικά σύμβολα.

Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τα στοιχεία που δείχνουν τη σχέση του  Χείρωνα με τη σεξουαλικότητα:

• Η σπηλιά (η οποία αποτελεί ψυχαναλυτικό σύμβολο του γυναικείου γεννητικού οργάνου) ήταν ο χώρος του και βρισκόταν κοντά στην πύλη του Άδη.
• Στη σπηλιά υπήρχαν φίδια (το φίδι αποτελεί φαλλικό σύμβολο στην ψυχανάλυση).
• Ο ίδιος ήταν και ζώο (το ζωώδες ένστικτο).
• Ανέβαινε και κατέβαινε από τον Κάτω Κόσμο στον Άνω (ανάβαση και κατάβαση, σύμβολο ερωτικής πράξης).
• Για όλους αυτούς τους λόγους συνδέεται με τη γέννηση και την εγκυμοσύνη, μια και τα δύο αυτά είναι αποτελέσματα της ερωτικής πράξης.

ο Χείρωνας και η βίαιη συμπεριφορά! Του δρ Χρήστου Παϊζη
User Rating: 0 (0 votes)