Ο Φρανσουά Ολάντ χώρισε τη Βαλερί Τριερβελέρ με μια… ανακοίνωση


Ο Φρανσουά Ολάντ χώρισε τη Βαλερί Τριερβελέρ με μια… ανακοίνωση

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ερωτικής του σχέσης με τη Ζουλί Γκαγέ ο πρόεδρος της Γαλλίας έθεσε τέλος στην κοινή του ζωή με την Βαλερί Τριερβελέρ – «Μιλώ ως απλός άνθρωπος και όχι ως αρχηγός κράτους» δήλωσε

Την είχε χαρακτηρίσει ως «γυναίκα της ζωής του» σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Gala το 2010. Μετά από οκτώ χρόνια σχέσης όμως ο έβδομος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Φρανσουά Ολάντ με μια λιτή του ανακοίνωση στο Γαλλικό Πρακτορείο ανακοίνωσε το χωρισμό του από την «πρώτη επίσημη κυρία» της Γαλλίας για τα μάτια -και όχι μόνο- της ηθοποιού Ζουλί Γκαγιέ.

Δεκαπέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των επίμαχων φωτογραφιών του γαλλικού περιοδικού Closer όπου ο Φρανσουά Ολάντ απαθανατίστηκε να επισκέπτεται  την «πρώτη ερωμένη» της Γαλλίας και το σάλο που προκλήθηκε στον γαλλικό Τύπο για τα όρια της προσωπικής ζωής των πολιτικών, ο πρόεδρος με τα χαμηλότερα ποσοστά αποδοχής βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της ειδησεογραφίας, όχι όμως για τις θετικές επιδόσεις της γαλλικής οικονομίας. Ήδη η λακωνική δήλωση του προέδρου της Γαλλίας σχολιάζεται με τα χειρότερα λόγια από μερίδα του γαλλικού τύπου που κάνει λόγο για «απεριόριστη περιφρόνηση» στο πρόσωπο της μέχρι πρότινος συντρόφου του.

Πρώτη είδηση ακόμα και στην εφημερίδα «Le Monde»

Η είδηση του επίσημου χωρισμού του Φρανσουά Ολάντ έγινε πρώτη είδηση όχι απλώς στα σκανδαλοθηρικά και «κοσμικά» Μέσα Ενημέρωσης της Γαλλίας, αλλά ακόμα και στην εφημερίδα «Le Monde» η οποία σχεδόν ποτέ δεν είχε αναφερθεί στις ιδιωτικές στιγμές των Γάλλων πολιτικών. Φαίνεται όμως πως ο δημόσιος διάλογος που έλαβε χώρα στη Γαλλία- όπου οι δημοσιογράφοι πάντοτε υποστήριζαν πως «εκεί που αρχίζει η κλειδαρότρυπα σταματά η δημοσίευση» – έπειτα από τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος – Καν έχει αλλάξει τα δημοσιογραφικά δεδομένα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Ο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος επισκέπτεται την Τουρκία τη Δευτέρα και την Τρίτη, είχε δηλώσει πως θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του σχετικά με τη σύντροφό του το συντομότερο δυνατόν. Ωστόσο χρειάστηκαν περίπου δύο εβδομάδες έπειτα από την δημοσιοποίηση της σχέσης του με την Ζουλί Γκαγιέ ώστε ο Πρόεδρος της Γαλλίας να ανακοινώσει τις προθέσεις του.

Ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως επιβεβαιώνει το χωρισμό του με τη Βαλερί Τριερβελέρ, μιλώντας «ως ένας απλός άνθρωπος και όχι ως αρχηγός κράτους».

Με μια λιτή δήλωση 17 λέξεων (στη γαλλική γλώσσα) που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη δημοσιογράφο Συλβί Μαλιγκόρν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε και επισήμως το χωρισμό του με τη Βαλερί Τριερβελέρ.

«Σας γνωστοποιώ ότι η κοινή μου ζωή με τη Βαλερί Τριερβελέρ τελείωσε», υπογράμμισε ο πρόεδρος Ολάντ στο AFP.

Τί έγραψε στο twitter η Βαλερί Τριερβελέρ 

Το πρώτο της σχόλιο μέσω twitter αποφάσισε να κάνει η πρώην «πρώτη κυρία» της Γαλλίας έπειτα από την ανακοίνωση του χωρισμού της από τον Φρανσουά Ολάντ. Η κυρία  Τριερβελέρ έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για το προσωπικό του Elysée. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αφοσίωση και τη συγκίνησή τους τη στιγμή της αποχώρησής μου».

 

Ο Φρανσουά Ολάντ χώρισε τη Βαλερί Τριερβελέρ με μια… ανακοίνωση
User Rating: 0 (0 votes)