Η δημιουργικότητα που κρύβεται μέσα μας


Η δημιουργικότητα που κρύβεται μέσα μας
Η Absolut παρουσιάζει τη νέα της συνεργασία με τέσσερις πρωτοπόρους καλλιτέχνες, που τολμούν να μεταμορφώνουν διαρκώς τον εαυτό τους και το έργο τους στα πλαίσια της νέας παγκόσμιας καμπάνιας της Absolut, με τίτλο “Transform Today”, ένα κάλεσμα στη δημιουργικότητα που κρύβει ο καθένας μας μέσα του, με στόχο να εμπνεύσει την καλλιτεχνική μεταμόρφωση γύρω μας.
Οι καλλιτέχνες χαρακτηρίζονται από το τολμηρό τους πνεύμα, και είναι έτοιμοι να προκαλέσουν, να ανατρέψουν και να μεταλλάσσονται συνεχώς, για να γίνονται ολοένα και καλύτεροι.
Ο Rafael Grampá, ο Βραζιλιάνος εικονογράφος που μεταμορφώνει το παραδοσιακό graphic design, αντιμετωπίζει την κάθε σελίδα που δημιουργεί ως χορογραφία, και όχι ως μια ακόμα αφήγηση. «Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με την εικονογράφηση εργαζόμουν ως director of animation σε ένα πραγματικά ενδιαφέρον animation studio. Ήταν ένα περιβάλλον που μου προσέφερε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά εργαζόμουν για το όραμα κάποιου άλλου, όχι για το δικό μου. Έτσι, αποφάσισα να αποχωρήσω και να γίνω αυτό που πάντα ήθελα», λέει. «Συχνά αναρωτιέμαι τί ακριβώς είναι η ομορφιά και τί θεωρείται άσχημο. Γι’ αυτό είμαι καλλιτέχνης. Για να προκαλώ τους ανθρώπους να αμφισβητούν καθιερωμένες αλήθειες και εν τέλει, τον ίδιο τους τον εαυτό και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον κόσμο».
Ο Woodkid, γνωστός και ως Yoann Lemoine, είναι ένας πολυτάλαντος Γάλλος καλλιτέχνης. Ιllustrator και σχεδιαστής, σκηνοθέτης αλλά και μουσικός «είμαι ένας άνθρωπος που βαριέται εύκολα και επιδιώκει διαρκώς την εξέλιξη. Μεταμόρφωση για μένα δεν είναι το να αρνείσαι αυτό που ήσουν κάποτε -είναι η ανάγκη να γίνεις κάτι περισσότερο, κάτι καινούριο, κάτι καλύτερο», υποστηρίζει. «Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει και θα ήθελα τόσο πολύ να ανακαλύψω. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το επόμενό μου βήμα».
Ο Aaron Koblin, Αμερικανός digital media artist που ισορροπεί ανάμεσα στην τέχνη και την τεχνολογία και είναι γνωστός για την ανατρεπτική του ματιά στην απεικόνιση των οπτικών δεδομένων, ενώ η Yiqing Yin, ανερχόμενη σχεδιάστρια μόδας από τη Γαλλία, έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση στον παραδοσιακό κόσμο της υψηλής ραπτικής.

Δείτε εδώ τo σποτ “Transform Today”

Η δημιουργικότητα που κρύβεται μέσα μας
User Rating: 0 (0 votes)