Δέντρα με πουλόβερ…


Δέντρα με πουλόβερ…

Τα δέντρα και τα παγκάκια στο ύψος της παλιάς Βουλής,στην οδό Σταδίου στην Αθήνα,ντύθηκαν με “πλεκτά πουλόβερ”, στα πλαίσια της εικαστικής δράσης που φέρει το όνομα «Yarn Bombing» και στηρίζει ο Δήμος Αθηναίων.

Οι εν λόγω πολιτιστικές δράσεις του κ. Καμίνη, ο οποίος “προσπαθεί” να βάλει χρώμα στη ζωή της πόλης με τέτοιου είδους χαριτωμένα happening,θα έπιαναν τόπο,εάν λίγα μετρά πιο πέρα,στην αρχή της Κολοκοτρώνη,δεν συναντούσαμε κάτω από τις σκαλωσιές που υπάρχουν στη γωνία Κολοκοτρώνη και Βουλής,ολόκληρες παρέες απο αστέγους,οι οποίοι κοιμούνται σε χαρτόκουτες,έχοντας τσουβαλιάσει το σώμα τους,μέσα σε παλιές κουβέρτες,προσπαθώντας να ζεσταθούν.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ

Οι χαριτωμενιές με πουλοβεράκια στα δεντρά,θα ήταν ένα ανάλαφρο happening εάν δεν υπήρχε κόσμος που κοιμάται στους δρόμους,άστεγοι που πεθαίνουν απο το κρύο και εάν δεν υπήρχε η μαυρίλα και η παρακμή που μας έχει επιβληθεί.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ

Ο Δήμος Αθηναίων,καλό θα ήταν,κάποια στιγμή,πέρα από τα δεντρά στη παλιά Βουλή που πλέον δεν θα πουντιάζουν απο το κρύο…να ενδιαφερθεί με σχέδιο για τους άστεγους αυτής της πόλης,που προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ

Θα μπορούσαν για παράδειγμα,κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι του δήμου,να δουν πόσα ανεκμετάλλευτα κτίρια έχει στη κατοχή του ο Δ. Αθηναίων ή το ελληνικό δημόσιο στη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και να διαθέσει κάποια χρήματα,για να μετατρέψει κάποια από αυτά σε κέντρα φιλοξενίας και στέγασης αστέγων.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ

Θα μπορούσε να φτιάξει λουτρά και τουαλέτες για όλους αυτούς τους ανθρώπους που κοιμούνται στους δρόμους.

Θα μπορούσε να κάνει δεκάδες χιλιάδες πράγματα…για να βάλει χρώμα και να ντύσει και τις ζωές εκείνων που έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ

Καλή η σταυροβελονιά για να χαίρονται οι νεοφιλελεύθεροι και οι χίπστερ,αλλά έτσι χάνουμε το νόημα και την ουσία.

φωτογραφίες: eurokinisi – Παναγοπούλου Γεωργία

Πηγή:koutipandoras.gr
Δέντρα με πουλόβερ…
User Rating: 0 (0 votes)