Γιώργος Καπουτζίδης Η συγκινητική συνέντευξη στον “ΠΡΩΙΝΟ”


Γιώργος Καπουτζίδης Η συγκινητική συνέντευξη στον “ΠΡΩΙΝΟ”

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε στο «Πρωινό», το μεσημέρι της Παρασκευής, και μίλησε ευθέως για τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη, την αποχώρηση της Δέσποινας Βανδή, άσκησε σκληρή κριτική στη «Χρυσή Αυγή» και τους οπαδούς της, ενώ μίλησε και για το νέο σίριαλ που γράφει για το Mega.

Σχετικά με τη νέα σειρά που ετοιμάζει για το Mega, ο γνωστός ηθοποιός και δημιουργός είπε: «Θα το κάνω τελικά, ναι! Άλλαξα γνώμη μέσα σε μια μέρα. Είναι πολύ περίεργο αυτό που συνέβη. Αυτό που έγραφα για το σινεμά, καταλάβαινα ότι θα ήθελα να μπει στα σπίτια όλης της Ελλάδος. Είναι κάτι πολύ μέσα από την καρδιά μου και το αγαπώ πολύ. Θεωρώ ότι λέει πράγματα πολύ όμορφα και χρήσιμα, που θα ήθελα να φτάσουν σε όλα τα σπίτια στην Ελλάδα. Νομίζω ότι μέτρησε αυτό πάρα πολύ».

Όσο για την επιλογή να μεταφέρει το κινηματογραφικό project που ετοίμαζε στην τηλεόραση, εξήγησε: «Με το να πάει στο σινεμά θα ικανοποιούσα κι εγώ τη δική μου ματαιοδοξία ότι έκανα κινηματογράφο. Θα την ικανοποιήσω, δεν με πήραν και τα χρόνια. Θα κάνω ταινία κάποια στιγμή. Σκέφτηκα σαν άνθρωπος της τηλεόρασης, που ο κόσμος με αγάπησε μέσα από αυτήν κι εγώ την αγαπώ τόσο πολύ. Θεώρησα ότι η τηλεόραση μπορεί να κάνει κάτι εξαιρετικό: να κρατήσει συντροφιά σε ανθρώπους που είναι μόνοι ή δεν έχουν χρήματα να βγουν έξω ή οτιδήποτε άλλο… Έτσι πήρα αυτή την απόφαση».

Στη συνέχεια, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τη δημόσια στήριξη που παρείχε ο Γιώργος Καπουτζίδης στη Δέσποινα Βανδή όταν εκείνη επέλεξε να αποχωρήσει από το σχήμα με τον Νότη Σφακιανάκη. Ο ίδιος είπε: «Δεν το έκανα επειδή η Δέσποινα είναι φίλη μου, το έκανα επειδή αυτό πιστεύω. Αν η Δέσποινα δήλωνε αυτά τα πράγματα και ο Σφακιανάκης αποχωρούσε από το σχήμα, θα ήμουν με τον Σφακιανάκη και η Δέσποινα θα έπαυε να είναι φίλη μου. Δε συνέβη βέβαια αυτό».

Ωστόσο, ο Γιώργος Καπουτζίδης συνέχισε, ασκώντας σκληρή κριτική στον γνωστό τραγουδιστή: «Νομίζω ότι είναι τραγικό ότι καθόμαστε και μιλάμε 15 μέρες για το τι δήλωσε ο Νότης Σφακιανάκης. Είναι κατάντια για την Ελλάδα. Αν βγει η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ και μιλήσει, δεν θα το συζητάμε τόσο. Δεν μίλησε δα και ο Πλάτωνας, ένας λαϊκός τραγουδιστής μίλησε που δεν έχει και ιδιαίτερη μόρφωση, από όσο ξέρω. Είπε αυτό που πιστεύει και έχει δικαίωμα να το πει. Από εκεί και πέρα, δεν μπορώ να σου πω ότι εκνευρίστηκα. Ο Σφακιανάκης είναι ένας άνθρωπος του οποίου την άποψη για το πολιτικο-κοινωνικό γίγνεσθαι δεν την έλαβα ποτέ υπόψιν μου. Έχω μόρφωση από μόνος μου και μπορώ να κρίνω τι είναι σωστό και λάθος, τι ηθικό και τι ανήθικο. Οπότε, ούτως ή άλλως δεν με απασχολεί πολύ αυτό που δήλωσε. Δεν τον πήρα ποτέ στα σοβαρά και δεν θα τον πάρω ποτέ στα σοβαρά. Δεν έχει ιδιαίτερα σοβαρό πολιτικό λόγο».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας: «Εγώ, να σου πω την αλήθεια, δυο μήνες μετά τη δολοφονία ενός ανθρώπου δεν θα έβγαινα με την τσίχλα στο στόμα να πω στην Ελλάδα και πιθανότατα στους γονείς αυτού του ανθρώπου ποιους να στηρίξουν. Αυτό θεωρώ έλλειψη μόρφωσης και την είχε πάντοτε, θα την έχει και δεν θα τη χάσει ποτέ».

Για την επιλογή της Δέσποινας Βανδή να αποχωρήσει από τη συνεργασία για την οποία είχε συμφωνήσει, ο ίδιος τόνισε: «Αυτή η συνεργασία πιστεύω ότι δεν έπρεπε να γίνει. Χαίρομαι που δεν έγινε. Ο καθένας ανάλογα με τον πολιτισμό και τη μόρφωση που έχει πράττει και λειτουργεί σε αυτό τον κόσμο. Εγώ έχω συναίσθηση του ποιος είμαι, ποιοι είναι οι γονείς μου και από πού κατάγομαι. Είμαι από τις Σέρρες, 40 χιλιόμετρα από τα σύνορα. Γεννήθηκα στον τόπο που οι ναζιστές σφάξανε κόσμο – η μεγαλύτερη σφαγή στη Βόρεια Ελλάδα, η πρώτη μεγάλη σφαγή έγινε στα Κερδύλλια – έσφαξαν 250 ανθρώπους και άφησαν τους γέρους μόνο να θάψουν τους νεκρούς, δηλαδή τους πατεράδες να θάψουν τα παιδιά τους. Γεννήθηκα δίπλα στο Ρούπελ, εκεί που τραυματίες από τον αλβανικό πόλεμο προσπαθούσαν να κρατήσουν τα σύνορα της χώρας μας ανέπαφα. Δεν μπορώ να ψηφίσω ανθρώπους που έχουν τη σβάστικα, λυπάμαι πολύ. Ούτε να τους στηρίξω. Αν θέλει να τους στηρίξει ο κύριος Σφακιανάκης ή ο κύριος Βουρλιώτης, μπορεί».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καπουτζίδης, εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος, τόνισε: «Εγώ είμαι Έλληνας, περήφανος Έλληνας, περήφανος Μακεδόνας. Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με τη σβάστικα, δεν με αφορά. […] Δημοκρατία δεν λέμε πως έχουμε; Έχω δικαίωμα να λέω “όχι” στη σβάστικα. Έχω δικαίωμα να τιμάω τους προγόνους μου. Γιατί οι πρόγονοί μου πεθάνανε από αυτούς. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα θύματα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη αναλογικά με τον πληθυσμό της -δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό. Δεν μπορώ 70 χρόνια μετά να χαιρετάω ναζιστικά, όποιος μπορεί ας το κάνει», ενώ συμπλήρωσε: «Αν με ενοχλεί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής; Με ενοχλεί ότι πιστεύουμε στην Ελλάδα του σήμερα ότι για τους λαθρομετανάστες -που δεν τους θέλω ούτε εγώ, σας το λέω πολύ απλά, δεν θέλω να υπάρχει αυτή η κατάσταση στο κέντρο, πρέπει να διορθωθεί και είναι λάθος των πολιτικών μας- η λύση που προτείνεται είναι να βγούμε και να τους σκοτώσουμε.Αυτό με ενοχλεί πολύ και σαν Έλληνα και σαν Χριστιανό».

Τέλος, ο Γιώργος Καπουτζίδης ολοκλήρωσε λέγοντας: «Δεν θα τα λύσουμε τα προβλήματά μας έτσι, κοιτώντας τα άκρα.Δεν θα υπερασπιστώ ανθρώπους που μαχαιρώνουν αλλοδαπούς, δεν θα υπερασπιστώ ανθρώπους που καίνε ανθρώπους στη Marfin. Δεν θα υπερασπιστώ κανέναν από αυτούς. Τη λύση θα τη βρούμε με δουλειά, αν ενωθούν τα υγιή κομμάτια της κοινωνίας. Θρηνώ εξίσου και για τον Παύλο Φύσσα και για τα δύο παιδιά της Χρυσής Αυγής. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός μίσους που έχει γεννηθεί στην κοινωνία».

Δες το απόσπασμα:

[iframe src=”http://www.streamvideolabs.com/embed/22821/6568/689″ width=”100%” height=”480″]

Δες, επίσης, την είσοδο της Δέσποινας Βανδή στο πλατό μετά το τέλος της συνέντευξης του Γιώργου Καπουτζίδη:

[iframe src=”http://www.streamvideolabs.com/embed/22823/6568/689″ width=”100%” height=”480″]

Πηγή yupiii.gr

Γιώργος Καπουτζίδης Η συγκινητική συνέντευξη στον “ΠΡΩΙΝΟ”
User Rating: 0 (0 votes)