Έφυγε από τη ζωή το πιο διάσημο παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ (video)


Έφυγε από τη ζωή το πιο διάσημο παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ (video)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών η Σίρλεϊ Τεμπλ, το άλλοτε παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ, από φυσικά αίτια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση για τον θάνατό της, «Ήταν μαζί με την οικογένειά της και τους ανθρώπους που την φρόντιζαν Την χαιρετίζουμε για μια ζωή εξαιρετικών επιτευγμάτων ως ηθοποιού, διπλωμάτη και ως την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά».

Η ηθοποιός την ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί – θαύμα του Χόλιγουντ τη δεκαετία του 1930 και έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της σε ηλικία μόλις τριών ετών, ενώ στα έξι ήταν ήδη μεγάλη σταρ.

 

Το 1934 κατέκτησε και το βραβείο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Stand Up And Cheer», το οποίο δεν έχει απονεμηθεί ποτέ ξανά σε ηθοποιό νεότερης ηλικίας.

Η Σίρλεϊ Τεμλ συμμετείχε σε περισσότερες από 50 ταινίες ανάμεσα στις οποίες οι «Χάιντι» (Heidi, 1937), «Η Μικρή Πριγκίπισσα» (The Little Princess, 1939), «Καθλίν» (Kathleen 1941), «Kiss and Tell» (1945), «Φορτ Απάτσι» (Fort Apache, 1947) κ.ά.

 

 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960 διετέλεσε πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ (1968), ενώ αργότερα χρημάτισε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Γκάνα (1974-76) και στην πρώην Τσεχοσλοβακία (1989).

Πηγή:yupiii.gr

Έφυγε από τη ζωή το πιο διάσημο παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ (video)
User Rating: 0 (0 votes)